Mengkudu
utawa kang luwih dikenal woh pace kuwi sawijining buah kang bisa marasake
maneka warna penyakit. Wit-witan iki gampang bangat ditemokake ing ngendi wae.
Wit pace nalika metu wohe, sing katon dudu kembange nanging pentile. Saben
pentil bisa metu kembang nganti 25 tekan 40. Saka pentil mau lagi metu kembang
nganti wujud gedhe.
Woh pece yen iseh enom rupane ijo
lan saya dadi putih semu kuning yen mundhak tuwa. Dene yen wis mateng wernane
luntur dadi luwih bening lan uwohe dadi luwih empuk sarta ngetokake ganda
nyegrak ora enak. Wiwit pentil nganti mateng pace mbutuhake wektu kira-kira 6
wulan. Pace mateng kandhutan banyune nggayuh 20-25 persen, lan banyune iki sing
akeh digunakake kanggo tamba maneka warna penyakit.
Panalitian nduduhake menawa pace duweni
kasiat kang gedhe. Salah sawijine kanggo nggugah sistem kekebalan tubuh lan regenerasi
ing jero awak. Kagunaan kang umume langsung dirasakake sawise ngunjuk sari pace
yaiku krasa luwih seger lan semangat. Dene kagunaan dhawane bisa kanggo
ngetokake zat-zat awak manungsa kanthi nindakake reresik dhewe.
Sebagian pawongan utawa bocah-bocah
cilik bakal keweden yen diwenehi pace, amerga ambune sing pancen nyegrok lan
dulek ing irung. Ananging ambu kuwi bisa diilangake kanthi ditambahi maneka
warna buah liyane. Kena ditambah madu, kayu manis, sari buah anggur, lsp. Anggone
nyampur utawa ngolah sari pace nganggo bahan-bahan liyane banget biyantu
jroning ngatasi ambu pace sing nyegrak irung kuwi.
Semarang,
04 September 2012.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar